Együtt az országért

Az Együtt az országért politikai szervezet alternatíva azoknak az embereknek, akik hisznek az ország erejében, és hogy a jövőben együtt sikeresek lehetünk.

2011.03.16. Szinonímaszótár

Válságadók=Megszorítások=Különadó=Hozzájárulás

Magyarország helyzete közel sem rózsás lássuk be. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben a szavak csűrése-csavarása helyett tettrekész, cselekedni akaró és tudó emberekre van szükség. Azt is be kell látni, hogy az államnak bevételei és kiadásai is vannak, és hogy semmi sincs ingyen, vagyis fellendülés csak a közös vagyonunkból, a mi befizetéseinkből lehettséges. Hívhatjuk ezt bárhogyan, megszorítás, hozzájárulás..stb, de a lényegen nem változtat, mi fizetjük, és fizessük is büszkén, de az állam termtese meg a lehetőséget rá, hogy megteremtsük a rávalót.

2011.03.15. Orbán helyretette az EU-t a 15-ei napsütésben

„Elbúcsúztunk a Nemzetközi Valutaalaptól”, „kivezettük az országot a válságból”, „az árvíz és a vörösiszap idején helytálltunk”,„megmentettük a nyugdíjrendszert a tőzsdecápáktól", és „megvédtük az EU-ban Magyarországot az alantas támadásoktól".

Nemzeti ünnepre való tekintettel csak annyit fűznék hozzá, az emberek manipulálásának ideje lejárt. Ha elég a hangzatos szavakból, és szónoklatokból, és a tettek mezejére lépnél mi alternatívát nyújtunk.

2011.03.12. Kósa szerint a családi szavazati jog bevezetését mások is követhetik

"Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke szerint a családi szavazati jog bevezetése Magyarországon olyan újítás lehet, amelyet más országok is követhetnek. Kósa szerint a mintegy tízmilliós lélekszámú Magyarországon jelenleg csak 8 millió embernek van választójoga, így kétmillióan még a törvényes képviselőjükön keresztül sem tudnak beleszólni az ország irányításába. (Forrás:origo)"

A családi szavazati jog teljes mértékben megsérti az egyéni szabadságot. A gyermek, olyan szülei által befolyásolható személy, mely sok esetben nem lenne képes saját érdekeinek képviseletére. Gondoljunk bele egy 17 éves majdnem felnőtt helyzetébe, akinek már igenis lenne véleménye, de nem ő dönt végeredményben. Ugyanakkor másik érdekes adat, hogy ma Magyarországon alig 1.500.000 ember dolgozik a versenyszférában, végeredményben ők tartják el az országot. Kinek is járhat több szavazat ezek után?

2011.03.11. Nem tetszik a Széll Kálmán-terv a szakszervezeteknek

"..A kormány nem egyeztet a szakszervezetekkel és a tárgyalásokat úgy kerüli meg, hogy egyéni képviselői indítványként terjeszt törvényjavaslatokat az Országgyűlés elé - vélik azok az érdekképviseletek, amelyek demonstrációs bizottságot hoztak létre pénteken. A Széll Kálmán-terv azon részei ellen tiltakoznak, amelye szerint korlátoznák a korhatár előtt nyugdíjba vonulást, illetve megszüntetnék a tömegközlekedési dolgozók hozzátartozóinak utazási kedvezményét. Ha nem kapnak időben érdemi választ a kormánytól, országszerte sztrájkbizottságokat alakítanak a szakszervezetek...."(Forrás: index.hu)

Az egyeztetés nélküli törvényhozás a diktatúrákban mindennapos, azonban demokratikus országokban legalábbis nem szokás.

Célunk, hogy bármely réteget érintő törvény alapjainak lefektetése előtt teljes körű egyeztetés legyen a bevett eljárás. A kompromisszumok megkötése legyen mindennapos, de ne legyen egyoldalú engedmény, mely ma legtöbbször a leginkább rászorulókat sújtja.

2011.03.11. Újabb 800 millió Orbán és Schmitt védelmére

"...Nemzetbiztonsági okokból kértek felmentést a közbeszerzési eljárás alól a parlament rendészeti bizottságától. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: olyan versenyelőnyt nem kellene adni a bűnözőknek, hogy tudják, milyen eszközökkel rendelkeznek a bűnüldözők, ezért van az, hogy a TEK munkájához szükséges eszközök beszerzése nem nyilvános...."(Forrás: index.hu)

Az hoy Közbeszerzési eljárás nélkül szerezhető be ma az országban, az ORSZÁG pénzén, nagyon nagy hiba. Megjegyzendő, hogy ha jelenesetben a technológia nem is fedhető fel, mégis a tisztesség megkívánná a közbeszerzést.Egyetlen közszereplő sem kerülhetn, olyan helyzetbe, hogy a gyanú árnyéka is rá vetődjék.

Célunk, hogy a jövőben nem történhessen ilyen.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 2
Heti: 16
Havi: 18
Össz.: 5 056

Látogatottság növelés
Oldal: Aktuális
Együtt az országért - © 2008 - 2019 - egyuttazorszagert.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »